MESLEKİ REHBERLİK

• MESLEK VE KENDİNİ TANIMA ENVANTERLERİ: Öğrencilerimizin kendilerini tanımaları, ilgi ve yeteneklerini keşfetmeleri ve kendileri için ideal yükseköğretim programlarını ve mesleği bulabilmeleri amacıyla ulusal ve uluslararası kabul görmüş envanterleri öğrencilerimize 9.sınıftan itibaren uygulamaya başlarız. Envanter sonuçları, veli, öğrenci ve öğretmen görüşleri alan ve meslek seçimi için kaynak olarak öğrenci dosyalarında saklanır.
  • ÜNİVERSİTE GEZİLERİ: Öğrencilerimizin üniversiteler hakkında bilgi sahibi olmaları için her sene Ankara’daki üniversitelere tanıtım gezileri düzenleriz.
  • YÜKSEKÖĞRETİM PROGRAMLARI VE MESLEK TANITIMLARI:  Öğrencilerimizin meslekler ve bu meslekler için öğrenim görmeleri gereken yükseköğretim programları hakkında bilgi edinmeleri amacıyla; meslek tanıtım günleri, yükseköğretim programları seminerleri düzenleriz.
  • TERCİH VE KARİYER DANIŞMANLIĞI: Ergenlik dönemi yeteri kadar stresli iken bir de hayatları için çok mühim olan bir karar vermek zorundalar. Öğrencilerimizin kendi yeteneklerine, ilgi alanlarına, mizaçlarına uygun ve mutlu olacakları mesleği seçmeleri ve seçilecek yükseköğretim programı için üniversite tercihi aşamasında dikkat edilmesi gereken noktalar hakkında, her perspektiften bilgilendirmek amacıyla 9.sınıftan itibaren çalışmalar yaparız.